Cursus Inspanningsanalyse in de Kinderrevalidatie

Datum:1 juli 2021 - 2 juli 2021
Organisator: Amsterdam UMC
Type: Symposium
Locatie:
online & Amsterdam UMC, polikliniek Revalidatiegeneeskunde
‘Ik houd het niet vol om naar school te lopen’ (Meike, 15 jaar, cerebrale parese) ‘Tijdens de gymles lukt het me niet om mee te doen met tikkertje’ (Thijs, 8 jaar, spina bifida)

Programma

Hoe kan een inspanningsanalyse een bijdrage leveren aan diagnostiek bij deze hulpvragen? En wat zijn de consequenties voor de behandeling? Deze onderwerpen komen aan de orde bij de cursus Inspanningsanalyse in de Kinderrevalidatie.

Vermoeidheid en een verminderde loopafstand zijn veel voorkomende dagelijkse problemen van kinderen met lichamelijke beperkingen zoals cerebrale parese. Zowel een verhoogd energieverbruik tijdens het lopen als een verminderde fitheid zijn mogelijke oorzaken van deze klachten. Tijdens een inspanningsanalyse worden beide componenten in kaart gebracht.

In de cursus Inspanningsanalyse in de Kinderrevalidatie worden theorie en praktijk gecombineerd om inzicht te geven in hoe inspanningsanalyse gebruikt kan worden voor de behandeling van problemen rondom lopen en vermoeidheid bij kinderen en jongeren met een fysieke beperking.

Trefwoorden: