JGZ richtlijn: Gezonde slaap en slaapproblemen bij kinderen 2017

De JGZ richtlijn “Gezonde slaap en slaapproblemen bij kinderen” is gericht op het bevorderen van gezond slaapgedrag en het verminderen van slaapproblemen bij kinderen van 0-18 jaar waarover vragen zijn bij ouders, de jeugdige zelf en/of professionals.

Doel richtlijn

De richtlijn biedt JGZ-professionals kennis en vaardigheden om gezond slaapgedrag te stimuleren en slaapproblemen te voorkomen of te verminderen. Dat houdt in: adviezen, gebaseerd op wetenschappelijke evidentie en consensus, waar JGZ-professionals en hun cliënten mee uit de voeten kunnen. De adviezen moeten goed aansluiten bij de behoeften van ouders en kind, en passen bij de visie van ouders op de zorg voor hun kind.

Voor wie

De richtlijn is primair bedoeld voor JGZ-professionals. Bij kinderfysiotherapeuten komen ook regelmatig kinderen met slaapproblemen (slaapproblemen komen vaak voor bij kinderen met een beperking, chronische pijn, ADHD, overgeiwcht en ASS). Deze richtlijn geeft handvaten over wat gezonde slaap is, hoe vaak en bij wie slaapproblemen voorkomen en wat mogelijke interventies zijn.

Download de richtlijn

Klik hier om de richtlijn te downloaden.

Extra informatie

Informatie over Children's Sleep Habits Questionnaire (CSHQ) Slaapdagboek

Alleen voor leden

Voor leden is meer informatie aanwezig. Word lid om dit te kunnen lezen of log in als u al lid bent.

Trefwoorden: