KNGF Evidence Statement. Motorische schrijfproblemen bij kinderen - 2011

Het evidence statement (ES) uit 2011 heeft betrekking op kinderen met schrijfproblemen uit het basisonderwijs van groep 3 t/m 8, die bij de kinderfysiotherapeut worden aangemeld.

Doel richtlijn

Dit Evidence Statement (ES) heeft tot doel vanuit de wetenschappelijke literatuur onderbouwing te bieden bij de keuzen die kinderfysiotherapeuten maken bij: de indicatiestelling kinderfysiotherapie, de diagnostische mogelijkheden en de advisering en behandeling.

Voor wie

Het Evidence statement is geschreven voor en door kinderfysiotherapeuten.

De kinderfysiotherapeut moet zijn toegerust om te differentiƫren tussen de verschillende achterliggende oorzaken van een schrijfprobleem om vervolgens te kunnen besluiten of het probleem adequaat te behandelen is met kinderfysiotherapie. De kinderfysiotherapeut krijgt daarmee een rol in de samenwerking met en verwijzing van en naar professionals uit andere disciplines, zoals orthopedagoog, psycholoog, remedial teacher en klassenleerkracht.
 

Download de richtlijn

Klik hier om de richtlijn te downloaden.

Klik hier om het stroomdiagram motorische schrijfproblemen bij kinderen te downloaden. 

Klik hier om de bijlagen van het Evidence Statement te downloaden. 

Mail een expert

Stel je vraag over de richtlijn aan een expert op dit gebied. Dr. Anneloes Overvelde, Kinderfysiotherapeut, onderzoeker bij IQ Healthcare...

Alleen voor leden

Voor leden is meer informatie aanwezig. Word lid om dit te kunnen lezen of log in als u al lid bent.

Extra informatie

Beery Test of Visual-Motor Integration (Beery-VMI) - website Beery-VMI instructieformulier Coƶrdinatievragenlijst voor ouders (CVO) DCDDa...

Trefwoorden: